روش تکه کاغذ كرافورد
خلق ايده های خلاقانه توسط همكاران
شما چطور ايده های تيم ، دپارتمان يا سازمانتان را جمع می كنيد ؟ در واقع چطور می توانيد اين كار را انجام دهيد تا نه فقط افراد شاخص ، بلكه هر كس بتواند نظر بدهد ؟
روش كرافورد نوعی بارش فكری است كه در عين سادگی ، بسيار موثر بوده و به تمام اعضای تيم ( حتی ساكت ترين افراد ) فرصت برابری برای اظهار نظر می دهد . در واقع شما احتمالا با اين مدل از خلق ايده و راه حل مواجه شده ايد در حالی كه نمی دانستيد اسم اين روش كرافورد است . اين روش در سال 1920 ميلادی توسط دكتر كرافورد ( استاد دانشگاه كاليفرنيای جنوبی ) ابداع شده است . روشی بسيار ساده كه ايده ها را روی تكه های كاغذ جمع می كند .
اين روش نه تنها به شما در خلق دايره ی گسترده ای از راه حل ها كمك می كند ، بلكه باعث می شود كه افراد با شركت فعال در نظر دهی ، احساس ارزشمندی كنند .
نوشتن به جای صحبت كردن ، مزاياي زيادي دارد از جمله : باعث می شود كه افراد با آزادی و بدون وقفه فكر كنند و نيز ميزان مشاركت افراد ساكت و افراد پرحرف به تعادل برسد . همچنين زمانی كه ايده های شخصی وارد گروه می شود ، می توانيد ميزان محبوبيت هر ايده را بررسی كنيد .
نکته : روش تكه كاغذ كرافورد و ساير تكنيک ها ی بارش فكری ، بر روی خلق ايده تمركز می كنند و زياد به فكر ايجاد خروجی گروهی نيستند . بنابراين اگر هدف اصلی شما بررسی يک مسئله و رسيدن به توافق جمعی است ، از روش دلفی يا شمارش بردای اصلاحی استفاده كنيد . اين روش ها برای رسيدن به توافق جمعی در مسائل بحث برانگيز بسيار مناسب هستند .
نکته :
روش تكه كاغذ كرافورد و ساير تكنيک ها ی بارش فكری ، بر روی خلق ايده تمركز می كنند و زياد به فكر ايجاد خروجی گروهی نيستند . بنابراين اگر هدف اصلی شما بررسی يک مسئله و رسيدن به توافق جمعی است ، از روش دلفی يا شمارش بردای اصلاحی استفاده كنيد . اين روش ها برای رسيدن به توافق جمعی در مسائل بحث برانگيز بسيار مناسب هستند .
چطور روش كرافورد را به كار گيريم؟
آماده سازی
1) قبل از جلسه ، درباره ی نحوه ی ارائه ی مسئله در تيم ، نحوه ی تحليل همكاران و نحوه ی بازخوردگيری از شركت كنندگان فكر كنيد .
2) برای هر كدام از شركت كنندگان تكه های كاغذ فراهم كنيد تا بتوانند ايده هايشان را بنويسند . با توجه به مسئله و چالش ، شايد از هر شركت كننده بخواهيد كه بين 5 تا 25 ايده را برايتان بنويسند . بنابراين به تعداد كافی برگه كاغذ فراهم كنيد .
خلاصه سازی و تسهيل
3) در آغاز جلسه ، مسئله ی مورد نظر را بشكافيد تا بارش فكری روشنی درباره ی آن صورت گيرد . ضمن اينكه دقيق هستيد ، سعی كنيد سادگی را فراموش نكنيد . هر جا كه لازم شد از عكس ، فيلم يا كليپ برای توضيح درباره ی مسئله استفاده كنيد تا ديگران راحت تر بتوانند برای حل مسئله فكر كنند . به شركت كنندگان بگوييد كه چه استفاده ای از نظرات آنها خواهد شد و چه باز خوردی از جلسه گرفته خواهد شد .
4) به همكارانتان بگوييد تا جایی كه مي توانند ايده های پيشنهادی خود را بر روی برگه های جداگانه بنويسند .
آنها را تشويق كنيد كه بين 5 تا 25 ايده بنويسند و بعد از گرفتن ايده ها جلسه ای ترتيب دهيد تا ايده ها را جمع بندی كنيد .
تجزيه و تحليل
5) ايده های مشابه را گروه بندی كنيد . نحوه ی انجام اين كار به چالشی كه در حال حل كردنش هستيد بستگی دارد . برای مثال ، اگر به دنبال پيشنهاد و راهکاری برای بهتر كردن خدمات مشتری هستيد ، می توانيد فعاليت های كليدی در پروسه ی خدمات مشتري را شناسايی كنيد و سپس افراد را با توجه به پيشنهادهایی كه در ارتباط با فعاليت های كليدي دارند ، در گروه های مختلف جای دهيد .
در نهايت تعداد برگه هايی كه شامل هر پيشنهاد هستند را ثبت كنيد تا ميزان محبوبيت هر ايده و پيشنهاد را دريابيد .
باز خورد گيری
6) طراحی و اجرای راه حلی خاص بر اساس ايده های خلق شده ممكن است چندين هفته يا حتی ماهها طول بكشد . با اين وجود ، شما بايد بلافاصله بعد از جلسه ، باز خوردی كه جلسه داشته است را برای تمامی شركت كنندگان اعلام كنيد .
به هر حال ايده ها نهايتا اجرا خواهند شد . اما بازخوردگيری بلافاصله بعد از جلسه ، به شركت كنندگان نشان مي دهند كه حضور آنها با ارزش بوده و جلسه جدی بوده است . بخاطر داشته باشيد كه بازخوردهای اصلی هنگام اجرای ايده و حل چالش نمايان خواهند شد .
نکته :بهتر است که تجزیه و تحلیل نتایج و بازخوردها در حین برگزاری جلسه انجام گیرد . برنامه ریزی خوب و بازخورد سریع ، بسیار قدرتمند و تاثیرگذار خواهد بود و باعث می شود افراد حس کنند که جلسه بسیار مفید بوده است . با این حال به بهانه ی بازخورد گیری از ایده ها ، دیگران را بیکار نگه ندارید .
نکته :
بهتر است که تجزیه و تحلیل نتایج و بازخوردها در حین برگزاری جلسه انجام گیرد . برنامه ریزی خوب و بازخورد سریع ، بسیار قدرتمند و تاثیرگذار خواهد بود و باعث می شود افراد حس کنند که جلسه بسیار مفید بوده است . با این حال به بهانه ی بازخورد گیری از ایده ها ، دیگران را بیکار نگه ندارید .
جایزه 49 هزار تومانی :عکس جلسات طوفان فکری خودتان را به شماره تلگرام 09301136385 بفرستید تا محصول ( محاسبات سریع ریاضی) به ارزش 49 هزار تومان را به رایگان برای شما بفرستیم.
جایزه 49 هزار تومانی :
عکس جلسات طوفان فکری خودتان را به شماره تلگرام 09301136385 بفرستید تا محصول ( محاسبات سریع ریاضی) به ارزش 49 هزار تومان را به رایگان برای شما بفرستیم.