مدیر جوان

بهترین سیستم های آموزشی دنیا

 50 سال پیش، کره جنوبی و فنلاند سیستم آموزشی وحشتناکی داشتند. فنلاند درمعرض تبدیل شدن به فرزندخوانده ی اقتصادی اروپا و کره جنوبی به خاطر جنگ جهانی ویران شده بود.

pdrk-seoul1200

با این حال طی نیم قرنِ گذشته، کره جنوبی و فنلاند مدارس خود را خانه تکانی کردند. ( و حالا در سطح بین المللی هر دو کشور به خاطر خروجی های فوق العاده ی سیستم آموزشی مورد ستایش قرار می گیرند )

سایر کشورها چه چیزهایی را باید از این دو کشور موفق در سیستم آموزشی یاد بگیرند ؟

در اینجا بررسی اجمالی از آنچه که فنلاند و کره جنوبی درحال حاضر انجام می دهند را انجام می دهیم.

مدل کره جنوبی : جان سختی و کار خیلی، خیلی، خیلی سخت

Marc Tuker رئیس و مدیرعامل مرکز ملی آموزش و اقتصاد می گوید : « در بخشی از آسیا هزاران سال ، تنها راه بالا رفتن از نردبان اقتصادی و اجتماعی و پیداکردن شغلی مطمئن، قبولی در آزمونی بود که نماینده ی امپراطور ناظر بر آن بود. »

« لازمه ی قبولی در چنین آزمونی، تسلط بر گستره ی وسیعی از علوم و پروسه ی شرکت کردن و قبولی در آن بسیار فرساینده بود.  در بسیاری از کشورهای کنفسیوس، هنوز هم به این مدل ارزیابی تحصیلی احترام زیادی قائل هستند و جزئی از سیستم امتحانی آن ها به حساب می آید. »

کره ای ها به دستاورد فوق العاده ای رسیده اند : این کشور صددرصد باسواد است. اما آن ها بهای این موفقیت را پرداخت کرده اند 

از میان این کشورها، کره جنوبی در اشاعه ی این فرهنگ جدی تر و درنتیجه موفق تر هم بوده است. کره ای ها به دستاورد فوق العاده ای رسیده اند :

این کشور صددرصد باسواد است. مردم کره جلودار آزمون های بین المللی مقایسه ای موفقیت شامل ” تفکر انتقادی ” و ” تحلیل و بررسی ” هستند.

باید بدانیم که آن ها بهای این موفقیت را پرداخت کرده اند :

دانش آموزان زیر فشار بزرگ و بی امان برای انجام تکالیفشان هستند. استعداد و تیزهوشی مورد ارزیابی قرار نمی گیرد ( چون براین باورند که سخت کوشی و تلاشِ مداوم فاکتور اصلی است ) و هیچ بهانه ای برای شکست مورد قبول نیست.

دانش آموزان در طول سال هم در مدرسه و هم به صورت خصوصی در خانه، مطالعه می کنند. آن ها بر این باورند که : اگر سخت تلاش کنند، می توانند دانش آموز زرنگی باشند.

Andreas Schleicher مدیر آموزش و پرورش در PISA و مشاور ویژه ی آموزش و پرورش در OECD می گوید :

« اساسا کره ای ها براین باورند که برای داشتن آینده ی خوب و عالی باید در این دوره ی واقعا دشوار، سربلند باشند ». « گذراندن این دوره، ناخشنودی کوتاه مدت برای رسیدن به شادی بلند مدت است ».

پدر و مادرها فشار زیادی به فرزندانشان نمی آورند. چراکه به طور سنتی فرهنگشان آن ها را به سخت کوشی و موفقیت ترغیب می کند. رقابت سایر دانش آموزان نیز نقش اساسی در بهبود عملکردِ آن ها دارد.

Joe Tobin استاد دانشگاه آموزش ابتدایی دانشگاه جورجیا و متخصص تحقیقات مقایسه ای بین المللی می گوید :

« نگرش اجتماعی حتی در دوران ابتدایی مدرسه نیز خودش را نشان می دهد. در کره مانند سایر کشورهای آسیایی، تعداد دانش آموزان کلاس زیاد است. درحالی که ازنظر والدین آمریکایی، این امر بسیار ناخوشایند است.»

مدارس کره
سیستم آموزشی مدارس کره

« اما در کره هدف این است که معلم، کلاس را به عنوان یک جامعه رهبری کرده و ارتباط همسالان با همدیگر را گسترش دهد. در پیش دبستانی های آمریکا، معلم بر توسعه ی روابط فردی با دانش آموزان تمرکز کرده و مدام در روابط همسالان مداخله می کند.»

Amanda Ripley نویسنده ی کتاب « زرنگ ترین بچه های دنیا » می گوید :

« اگر قرار باشد بین سیستم آموزشی آمریکایی و سیستم آموزش کره ای فقط یکی را برای فرزندم انتخاب کنم، مطمئنا سیستم کره ای را برمی گزینم. واقیت این است که در جهان امروز، فرزندم باید بداند که چگونه بیاموزد، چگونه سخت کوش باشد و چگونه بعد از هر شکست بلند شود و پافشاری کند. سیستم کره ای چنین چیزهایی را آموزش می دهد. »

در مقاله ی بعدی به سیستم آموزشی کشور فنلاند می پردازیم. امیدوارم به زودی تغییرات اساسی را در سیستم آموزشی کشورمان شاهد باشیم.

 [aparat id=”FBSTA”]

3.5/5 - (2 امتیاز)

6 دیدگاه دربارهٔ «بهترین سیستم های آموزشی دنیا»

  1. به نظر منم كره ى جنوبى خيلى مكان خوبى براى تحصيله چون هم مردم خونگرمى داره هم امنيت كه بخواى تنها برى اونجا و هم موقعيت اقتصادى و فرهنگى خوب،اين كشور طى چندين سال تلاش و سخت كوشى از فرش به عرش رسيد و من هم فكر مى كنم اين موضوع براى همه ى مردمان اين كشور الگويى براى سخت كوشى بوده،با سپاس از مطالب مفيدتون

  2. بازتاب: آموزش و پرورش فنلاند – فارس نتورک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *