ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل همیشه عالی بوده و خواهد بود. دلایل زیادی برای این حرفم دارم. یک روش تأثیرگذار که میتونه پیام شما رو مستقیم به کاربر ارسال کنه و اونها رو ترغیب و در نهایت تبدیل به مشتری کنه. سال های سال هم صدر جدول روش های دیجیتال مارکتینگ بوده.
در ادامه، قدم به قدم کل مراحل راه اندازی قیف ایمیل مارکتینگ رو باهم طی می کنیم. هدفمون اینه کاربران شما به صورت 24/7 (24 ساعت هفته!!!) از شما خرید کنن. پس بریم سراغ گام اول.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ یکی از روش های تأثیر گذار استراتژی دیجیتال مارکتینگ محسوب میشه و در اون به مخاطب ها و مشتری ها ایمیل ارسال می کنیم. با ارسال ایمیل های هدفمند، بازدیدکننده ها به مشتری تبدیل شده و خریداران شما وفادارتر و وفادارتر میشن.
این مقاله برای کسانی مناسبه که با یک تعهد خوب ایمیل مارکتینگ رو شروع میکنن. بهتره مقاله های دیگه سایت درباره آموزش ایمیل مارکتینگ رو هم بخونید.
در این مقاله سعی کردیم کامل ترین راهنمای ورود به دنیای ایمیل مارکتینگ رو تهیه کنیم.
سرفصل های مقاله ایمیل مارکتینگ
- چرا ایمیل مارکتینگ؟
- شروع
- ساخت لیست ایمیل
- انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ
- بخش بندی لیست ایمیل
- افزایش باز شدن ایمیل
- اتوماتیک سازی ایمیل مارکتینگ
- سوالات متداول
اهمیت ایمیل مارکتینگ
بازاریابی با ایمیل چیست؟ این یک سوال بزرگ و کلی هستش. ابتدا باید باهم این موضوع رو بررسی کنیم که اصلا چرا ایمیل مارکتینگ برای کار ما ضروریه. بیاید در موردش صحبت کنیم.
با وجود اومدن شبکه های اجتماعی و ارسال ایمیل های انبوه مزاحم (که البته به اونها ایمیل مارکتینگ نمیشه گفت) ، ارسال ایمیل همچنان بهترین روش برای افزایش مخاطب و تبدیل اونها به مشتریه.
به دلایل زیادی ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار شما یک اولویت به حساب میاد. اما در اینجا به سه مورد مهم اشاره می کنیم:
1- یک کانال ارتباطی مستقیم. میدونید هنوز هم خیلیا ایمیل های خودشون رو هر روز چک می کنن؟ خب چی بهتر از این که پیام شما رو هم مستقیم توی اینباکس خودشون داشته باشن و ببینن.
2- لیست مخصوص شما. در شبکه های اجتماعی دیگه شما کنترل مناسبی روی مخاطب ندارید. حتی ممکنه به هر دلیلی ارتباطتون با مخاطب رو به هر دلیلی از دست بدید. اما در ایمیل مارکتینگ شما لیست های ایمیل مخصوص خودتون رو دارید و هیچ کس دخالتی در اونها نداره.
3- نرخ تبدیل بهتر. کسانی که برای خرید محصول ایمیل دریافت می کنند، 138% بیشتر از افرادی که پیشنهادهای خرید در ایمیل دریافت نمی کنند، تمایل به خرید دارند. درواقع، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) در ایمیل مارکتینگ 4400% هست. عدد بزرگیه!! و اگه فکر می کنید شبکه های اجتماعی آینده بهتری دارند، تجدید نظر کنید: مقدار متوسط سفارشات از طریق ایمیل مارکتینگ حدود سه برابر بیشتر از شبکه های اجتماعی هست.
چطور ایمیل مارکتینگ رو شروع کنیم؟
الان هیجان زده شدید که چطور میشه ایمیل مارکتینگ رو شروع کرد؟ برای شروع ایمیل مارکتینگ چند تا پیش نیاز لازمه. اصلا نترسید قرار نیست پیچیده کنیم بحثو. در ادامه میگم این پیش نیازها چیه….
با لیست خودتون شروع کنید. اکثر سرویس های ایمیل مارکتینگ امکانات حرفه ای برای ساخت لیست ایمیل شما می دهند. در مدیر جوان مقاله جداگانه ای برای ساخت لیست ایمیل قرار دادیم که پیشنهاد میکنم حتما بخونید و با 10 روش ساخت ایمیل آشنا بشید.
پلتفرم مناسب برای ایمیل مارکتینگ. شما باید یک سرویس دهنده خوب ایمیل مارکتینگ رو هم برای کارتون انتخاب کنید. اتفاقا مقاله جداگانه ای درباره بهترین سایت های ایمیل مارکتینگ 2020 هم آماده کردیم و بهتره قبل از شروع ایمیل مارکتینگ بخونید. البته من خودم میلرلایت و میل چیمپ رو برای شروع پیشنهاد میکنم.
آماده ای؟ بزن بریم.
افزایش اعضای لیست ایمیل
احتمالا دیدید که اکثر وبسایت ها یک فرم خبرنامه داخل سایتشون قرار میدن و امیدوارانه منتظر ثبت نام بازدید کننده ها میشینن (تازه اگه فرم را جای خوبی بذارن که بشه پیدا کرد). اما این روش دیگه جواب نمیده و کارایی نداره.
برای رشد لیست ایمیل باید یک پیشنهاد جذاب برای افراد داشته باشید تا قانع به ثبت نام بشن. در حقیقت به یک آهنربای جذب افراد احتیاج دارید.
آهنربای جذب افراد چیه؟
درواقع این آهنربا در ازای ایمیل افراد یک چیز با ارزش و عالی به اون ها میده. نگران نباشید، معمولا این چیز با ارزش به صورت دیجیتالی هست. مثلا یک PDF یا ویدئوهای آموزشی یا فایل ها صوتی و …. که با کمترین هزینه یا حتی بدون هزینه می تونید اون ها رو تولید کنید.
مثال هایی از آهنرباهای جذاب و معروف:
- کتاب الکترونیکی (PDF)
- چک لیستی از کارهای ضروری
- اوراق سفید یا مقالات راهنمای خرید
- وبینار رایگان
- نسخه آزمایشی از محصول
- یک مشاوره رایگان
- آزمون یا تست های مختلف
- کد تخفیف
- تخفیف اولین خرید
با خلاقیت می تونید ایده های بهتری هم پیدا کنید.
ویژگی های یک آهنربای خوب؟
الان میدونید که یک آهنربای خوب باید یک پیشنهاد با ارزش برای افراد داشته باشه. اما اگه بخوایم این آهنربا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشه، بهتره این 5 نکته رو حتما رعایت کنید.
1- راحتی استفاده: آهنربای شما وقتی کاربرد داره که به راحتی بشه ازش استفاده کرد. پس اگه برای کاربر دشوار باشه استفاده از روش شما، نتیجه نخواهید گرفت.
2- کاربردی: آهنربای شما باید یک ابزار کاربردی، آموزشی یا درکل یک چیز مفید برای کاربر داشته باشه تا انگیزه ثبت نام رو بالا ببره.
3- منجر به خرید بشه: وقتی آهنربای شما خوب عمل کنه، مردم از شما خرید می کنند. پس زمانی آهنربای موفقی خواهید داشت که افزایش فروش رو تجربه کنید.
4- مرتبط: علت حضور مخاطب در سایت شما چیه؟ حتما سعی کنید آهنربای شما کاملا مرتبط با علت حضور مخاطب در سایت شما باشه.
5- دسترسی سریع: مردم از انتظار بیزارند. پس خیلی سریع اونها رو به سمت هدف راهنمایی کنید و هر چیزی لازمه در اختیارشون قرار بدید.
در ادامه چندتا مثال رو باهم بررسی میکنیم. با من همراه باشید.
در عکس بالا پیشنهاد 12 راهکار برای تبدیل بازدید کننده به ثبت نام کننده داده شده.
همچنین در عکس بالا ابزاری در ازای نام و ایمیل به کاربر داده میشه برای گسترش تجارت الکترونیک.
در آخر هم یک چک لیست درباره سئوی صفحات پیشنهاد شده.
نکات مهم ساخت فرم ایمیل مارکتینگ:
هدف شما از ساخت فرم عضویت کاربران و افزایش تعدا لیست ایمیل هست. این افزایش در آینده می تونه شما رو به اهدافی که دارید نزدیکتر کنه. برای ساخت یک فرم ایمیل مارکتینگ با نرخ تبدیل خوب، رعایت نکات زیر ضروریه:
1- تیتر جذاب: تیتر فرم شما باید خیلی صریح نشون بده که چقدر میتونه برای کاربر منافع داشته باشه
2- توضیحات مفید: توضیحات شما مختصر، واضح و روشنه؟ متن رو طوری بنویسید که فرد بتونه به راحتی و به سرعت بخونه و درک کنه.
3- تصاویر جذاب: در صورت امکان از یک تصویر استفاده کنید (مثلا تصویر جلد کتاب الکترونیکی). شما حتی می تونید از عکس یک انسان برای جذب بیشتر استفاده کنید.
4- فرم ساده: سعی کنید بیشتر از ایمیل و نام درخواست نکنید. گزینه های زیاد فرم باعث کاهش شدید نرخ تبدیل میشه.
5- دکمه اشتراک مناسب: استفاده از رنگ متضاد خیلی مهمه، طوری که کامل به چشم بزنه. هم چنین از متن غیر معمول و صمیمی برای دکمه استفاده کنید (مثلا “همین الان ایمیل کن!”).
بعد از اینکه فرم رو ساختید، باید اون رو در جای مناسبی از سایت قرار بدید. پشنهاد من این 14 جاست که میتونه تاثیر خیلی خوبی داشته باشه:
- صفحه پاپ آپ
- صفحه خوش آمد گویی
- نوار شناور
- هدر سایت
- صفحه مطالب وبلاگ
- مطالب وبلاگ
- سایدبار سایت
- پاپ آپ های زمان دار
- هنگام اسکرول صفحه
- فوتر سایت
- صفحه درباره ما
- صفحه تماس با ما
- صفحه اختصاصی برای ثبت نام
- پاپ آپ موقع خروج از سایت
یکی از کاربردی ترین موارد بالا که کمک میکنه هزاران مشترک رو جذب کنید، استفاده از پاپ آپ موقع خروج از سایت است.
صفحه پاپ آپ دقیقا موقع خروج کاربر از سایت ظاهر میشه. در این روش مزاحمتی برای کابر هنگام مطالعه وجود نداره و فقط موقع بستن صفحه ظاهر میشه. در ضمن در اکثر موارد کاربر صفحه شما رو خونده و رضایت داره، پس پیشنهاد عضویت میتونه خوب باشه.
استفاده از پاپ آپ خروج نتایج شگفت انگیزی داره و در واقع کاربران ما یک پیشنهاد رد نشدنی هنگام خروج دریافت می کنند.
انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب
قبل از ارسال ایمیل به هر کسی باید اجازه بگیرید. با سرویس های ایمیل مارکتینگ این کار قابل انجامه. اجازه نگرفتن ممکنه برای کار شما یک آسیب به حساب بیاد.
شاید بعضی ها بگن خرید لیست ایمیل یک راه سریع برای جمع آوری لیست ایمیل باشه ولی اینطور نیست. منم اصلا توصیه نمی کنم.
حتی ارسال ایمیل به کسانی که کارت ویزیت اونها رو توی نمایشگاه ها و کنفرانس ها و … جمع کردید هم خوب نیست. چون شما اجازه ای برای ارسال ایمیل به اونها دریافت نکردید و ایمیل هاتون اسپم به حساب میاد. در ضمن برای کارتون هم مفید نیست.
کسانی که به درخواست خودشون وارد لیست ایمیل شما نشدن، به احتمال زیاد هیچ تمایلی به خرید از شما نخواهند داشت. ارسال هر چیزی به اونها فقط باعث تلف شدن وقت و پول و انرژی شما خواهد شد.
چیزی که شما احتیاج دارید برای یک مسیر درست ایمیل مارکتینگ:
- انتخاب یک فرم
- انتخاب یک سرویس ایمیل مارکتینگ
اکثر سایت ها و سرویس های ایمیل مارکتینگ به شما امکان ساخت فرم های دلخواه رو میدن و از این بابت اصلا مشکلی نخواهد بود.
حتما مقاله بهترین سایت های ایمیل مارکتینگ 2020 رو از طریق لینک زیر بخونید تا بتونید سایتی که مناسب شما هست رو انخاب کنید.
بازاریابی هدفمند با بخش بندی لیست ایمیل
اکثر سرویس های ایمیل مارکتینگ امکان ساخت لیست ایمیل رو به شما میدن. اما چیزی که کمتر بهش توجه میشه، ساخت بخش بندی های هدفمند از لیست ایمیل هاست. اگه از بخش بندی استفاده نکنید نتایج بزرگی نخواهید گرفت.
بخش بندی لیست ایمیل چیست؟
به تقسیم بندی لیست هاتون به گروه های کوچکتر بخش بندی گفته میشه. این تقسیم بندی بر اساس معیارهایی خواهد بود که باعث شخصی سازی و هدفمند تر کردن ایمیل ها هست. در حقیقیت کمک میکنه دقیقا چیزی رو به کاربر ارسال کنید که دوست داره ببینه.
به جای ارسال ایمیل ها به همه کاربران لیست هاتون، با تقسیم بندی و هدفمند سازی اونها میزان باز شدن و به هدف رسیدن ایمیل مارکتینگتون رو افزایش بدید.
چرا بخش بندی لیست انجام میدیم؟
بخش بندی لیست ایمیل ها باعث افزایش نرخ باز شدن، بیشتر شدن میزان کلیک ها، و کاهش لغو عضویت از لیست میشه. برای همین بازاریابان حرفه ای از بخش بندی برای افزایش چشمگیر تبلیغات ایمیل خودشون استفاده می کنند.
بعد از اینکه از طریق بخش بندی ایمیل ها رو تقسیم کردید، وقتشه که به اونها ایمیل های خودکار هدفمند و ایمیل هایی که به صورت سریالی طراحی شده ارسال کنید. این کار باعث افزایش چشمگیر فروش شما میشه. البته درباره ایمیل های خودکار در بخش مربوط به خودش کامل توضیح خواهم داد.
بخش بندی کمک میکنه کار شما برای انتخاب موضوع و محتوای ایمیل خیلی راحت تر بشه. همچنین میزان باز شدن و کلیک و جلب توجه مخابطون رو افزایش میده.
در مرحله اول شما باید بدونید که کاربر چطور در لیست ایمیل شما وارد شده و قرار گرفته؟
از شما محصولی خرید؟ از یک صفحه خاصی بازدید کرده؟ از طریق قلابی که ایجاد کردید وارد شده؟ از صفحات ورود شما اومده؟ از طریق پاپ آپی که ساختید وارد شده؟
روش های مختلفی برای برش و بخش بندی لیست ایمیل شما وجود داره. در اینجا به بعضی از اونها اشاره می کنم:
- اعضای جدید: به کاربران جدید ایمیل خوش آمد گویی یا سری ایمیل ها رو ارسال کنید.
- علایق: برای مثال کسانی که فقط میخواهند موسیک کلاسیک یا پاپ دریافت کنند.
- موقعی مکانی: به مشترکین خودتون بر اساس موقعیت مکانی ایمیل ارسال کنید.
- نرخ باز شدن: به مشترکین خودتون که امیل های شما رو همیشه باز کردند، پاداش ویژه بدید.
- عدم فعالیت: به کسانی که مدت هاست ایمیل های شما رو باز نکردند یک طرح تشویقی برای باز کردن بذارید.
- قلاب ها: ایمیل های هدفمند رو بر اساس قلاب هایی که افراد وارد لیست شدند ارسال کنید.
- سبدهای رها شده: یادآوری خرید به کسانی که محصولاتی به سبد خرید اضافه کردن ولی نخریدند.
این ها تعداد محدودی از روش های بخش بندی لیست ایمیل بود. سرویس های ایمیل مارکتینگ قدتمند، به شما اجازه بخش بندی های خیلی حرفه ای تر و تخصصی تر رو فراهم کردند.
افزایش نرخ باز شدن ایمیل
این بخش خیلی خیلی مهمه برای اینکه شما کلی تلاش می کنید برای ساخت لیست ایمیل خودتون و اگه اعضای لیستتون ایمیل های شما رو باز نکنند، هیچ سودی برای شما حاصل نخواهد شد.
فاکتورهای زیادی برای باز شدن و نشدن ایمیل ها وجود داره که در ادامه تک تک اونها رو بررسی می کنیم.
1- از اسپم خودداری کنید
یکی از مشکلات شایع ایمیل مارکتینگ اینه که بعد از ارسال ایمیل ها به پوشه اسپم کاربر میره. با اینکه شما اجازه ارسال ایمیل گرفتید و از یک سرویس دهنده خوب استفاده می کنید، ولی باز هم کافی نیست. پس چکار باید کرد؟
در ادامه تکنیک هایی هست که از ارسال ایمیل شما به اسپم جلوگیری میکنه:
- مطمئن بشید که همه ایمیل های لیست شما به دلخواه خودشون ایمیل رو به شما دادند. روی این نکته بارها تاکید کردم.
- از IP آدرس خوب استفاده کنید و مطمئن بشید قبلا کسی با اون IP ایمیل های اسپم نفرستاده باشه.
- از طریق دامنه های تأیید شده ایمیل ارسال کنید
- قالب ایمیلتون رو بهینه کنید
- از مشترکین بخواید اسپم خودشون رو بررسی کنند و اگه ایمیل شما در اونجا بود، اون رو به اینباکس انتقال بدهند.
- از کلمات منجربه فروش زیاد استفاده نکنید. (کلماتی مثل “خرید” و “تخفیف” و “بن تخفیف” و …..)
- موقعیت مکانی خودتون رو ثبت کنید
- یک راه ساده برای لغو عضویت قرار بدید
نکته: همه اینها زمانی قابل انجام هست که شما از یک سرویس دهنده خوب استفاده کنید.
2- حذف مشترکین غیرفعال برای فعال نگه داشتن لیست
خیلی مهمه که به طور مداوم به مشترکین خودتون ایمیل ارسال کنید، تا فراموش نشوید. اما با این حال باز هم برخی از اعضای شما به مرور زمان ایمیل هاتون رو نادیده می گیرند.
بعضی از این افراد ممکنه ایمیل خودشون رو تغییر بدند. بعضی ها هم ممکنه علاقه خودشون رو به برند شما از دست بدند.
پس برای فعال نگه داشتن لیستتون بد نیست مشترکین غیرفعال رو به صورت دوره ای حذف کنید. مشترک غیرفعال میتونه هر کسی باشه که توی 6 ماه گذشته هیچ ایمیلی رو باز نکرده باشه.
اما قبل از حذف کامل اونها، یک ایمیل دیگه ارسال کنید و سعی در فعال کردن اون مشترکین کنید. برای مثال، از طریق بخش بندی گروه غیرفعال رو جدا کنید و یک ایمیل با عنوان “از من خوشت نمیاد؟” ارسال کنید. و بگید که آیا دوست دارند همچنان در لیست شما باقی بمونند و ایمیل ها رو دریافت کنند. بعضیا جواب میدن و البته خیلیا هم همچنان غیر فعال میمونن و حذف میشن.
3- بهترین زمان ایمیل مارکتینگ رو انتخاب کنید
زمان می تونه تأثیر بسیار بزرگی در باز شدن یا نشدن ایمیل های شما بذاره. بنابراین خوب به زمان ارسال ایمیل هاتون فکر کنید.
پیدا کردن بهترین زمان اصلا کار ساده ای نیست ولی با بخش بندی و A/B تست و کسب تجربه می تونید کمپین های آینده خودتون رو بهینه کنید و نتیجه بهتری بگیرید.
اما خبر خوب اینکه قبلا این تست ها انجام شده و میتونه کمک زیادی به پیدا کردن زمان مناسب شما بکنه.
شرکت GetResponse در تحقیقی متوجه شد که روزهای سه شنبه بهترین زمان هست که بالاترین نرخ کلیک و باز شدن در این روز اتفاق میفته.
با این حال، یک مطالعه تحقیقاتی توسط Yes Marketing اتفاق افتاده که طبق عکس نشون میده بیشترین نرخ تعامل کاربر در روزهای سه شنبه هست.
نکته پایانی بهترین زمان ارسال: یک روز کامل از زندگی مشترکین خودتون رو تصور کنید. اونها صبح، ظهر و عصر چه کاری انجا میدن؟ یک روز کاری اونها چه شکلیه؟ شب های ساعت چند میخوایند؟ روزها چه ساعتی از خواب بیدار میشن؟
همه این سوالات به شما کمک میکنه زمان ارسال ایمیل های خودتون رو بهینه تر کنید.
4- موضوع جذابی برای ایمیل انتخاب کنید
وقتی صحبت از نرخ باز شدن و کلیک میشه، موضوع و عنوان ایمیل حرف اول رو میزنه. پس روی موضوع ایمیل تمرکز ویژه ای داشته باشید.
برای نوشتن موضوعات خلاق، به نکته های زیر دقت کنید:
- کاربر رو کنجکاور کنید اما گیج نکنید. هدف شما اینه که کاربر رو به اندازه کافی کنجکاو کنید ولی حواستون باشه خیلی پیچیده نباشه کاربر اصلا ندونه موضوع چیه و ایمیل شما رو رها کنه.
- از عدد و رقم استفاده کنید. اعداد چشم رو تحت تأثیر قرار میدن و نگاه رو به خودشون جلب میکنن.
- از لحن دوستانه و محاوره ای استفاده کنید.
- به زبان مشترکین ایمیل با آنها صحبت کتید. مثل یه دوست باشید برای اونها.
5- فقط برای یک نفر بنویسید
وقتی موضوع و محتوای ایمیل رو می نویسید، طبیعیه که به هزاران نفری فکر کنید که قراره ایمیل های شما رو دریافت کنند.
با این حال، سعی کنید متن موضوع و ایمیل خودتون رو شخصی سازی کنید. طوری که انگار برای اون یک فرد خاص نوشته و ارسال شده.
در این روش باید نسبت به مشترکین خودتون آگاهی داشته باشید. باید از مشکلات، خواسته ها، ارزش ها، علایق و حتی از چیزهایی که دوست ندارند مطلع باشید.
اگه اطلاعاتی از کاربر ندارید، میتونید به صورت تلفنی یا در ازای پر کردن یک فرم (همراه با هدیه) از کاربر اطلاعات بگیرید. این فرم یا تماس شامل اطلاعاتی هست که برای شما مهمه.
پس بهتره برای تک تک کاربر هاتون وقت صرف کنید و بیشتر باهاشون آشنا بشید.
6- مثل یک دوست بنویسید
موقع نوشتن اصلا رسمی و خشک نباشید و مثل یک دوست برخورد کنید. در واقع این تنها راهیه که میتونید برای مشترکین خودتون جذاب باشید و کمک کنه برای افزایش نرخ باز شدن و کلیک ایمیل هاتون.
برای مثال دو جمله پایین رو باهم مقایسه کنید:
-
کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید
-
تو هم میتونی از اینترنت پول در بیاری
شما کدوم رو می پسندید. من شخصا دومی رو بیشتر دوست دارم.
نوشتن به این سبک باعث شخصی تر شدن ایمیل های شما میشه و احتمال نادیده گرفتن ایمیل ها رو کمتر میکنه.
یادتون نره، در عصر اطلاعات هستیم و کاربران انبوهی از ایمیل ها رو دریافت می کنند. پس دلیلی برای باز کردن ایمیل شما وجود نداره. اما اگه ایمیل های شما دوستانه و شخصی به نظر بیاد، شانس بیشتری برای باز شدن خواهند داشت.
7- همیشه محتوای جذاب بنویسید
ممکنه فکر کنید حالا که ایمیل شما توسط مشترکین باز شده، بازی رو بردید. اما دقت کنید که محتوای خوب شما تأثیر زیادی در نرخ کلیک ایمیلتون خواهد داشت.
اگه اعضای خبرنامه شما ایمیل هاتون رو دوست داشته باشند، به احتمال زیاد ایمیل های بعدی شما رو هم باز می کنند. حتی ممکنه مشتاقانه منتظر ایمیل های شما باشند و اونها رو پیش بینی کنند. برعکس ممکنه محتوای بد باعث بشه دیگه ایمیل های شما باز نشه و حتی لغو عضویت اتفاق بیفته.
پس از کجا بفهمیم مشترکین از ایمیل های ما راضی هستند یا نه؟ خیلی سادست: خیلی خیلی جذاب طراحی کنید.
نکته اینجاست که هر بار فقط برای رفع تکلیف ایمیل ارسال نکنید. همیشه به این فکر کنید که ایمیل شما چه چیز با ارزشی برای مخاطب می تونه داشته باشه. هرچقدر ایمیل شما ارزشمندتر باشه، مشترکین شما وفادارتر و نرخ کلیک و باز شدن افزایش پیدا میکنه.
8- کمی شوخ طبع در ایمیل مارکتینگ
شوخ طبعی و طنز روشی قوی برای ارتباط فوری است. با این روش سرگرم کننده خواهید بود و در ذهن مخاطب می مانید.
نگران نباشید، منظورم این نیست که مثل یک کمدین حرفه ای باشید. فقط کافیه مخاطب رو بشناسید و کمی هم طنزآلود باشید. اگه شناختی که گفتم رو از مخاطب بدست بیارید اینجا برای شوخی با اون ها خیلی میتونه مفید باشه.
در ادامه مثال هایی براتون نوشتم که ویژه مشترکینی هست که مدتی غیرفعال بودن.
سلام {نام و نام خانوادگی فرد}، من سعی کردم درباره {موضوع ایمیل} برات مطالبی بفرستم و هنوز بازخوردی ازت ندیدم. اگه مشکلی هست بگو:
- نیازی به ایمیل های من نداری و باید از خدمتت مرخص بشم
- علاقه داری و چیزی نمیگی؟
- حالا حالاها باید دنبالت بیام
- زنبورا دنبالت کردن و نیاز به کمک داری؟ صبر کن اومدم
همچنین میتونید از GIF های بامزه و خنده دار استفاده کنید. باز هم میگم برای این کار نیاز نیست یک کمدین حرفه ای باشید. فقط کمی خارج از چارچوب فکر کنید و ارتباط صمیمی و طنزآلود با کاربر داشته باشید.
9- بهینه سازی برای موبایل
بسته به مخاطب شما و عوامل مختلف، حدود 67درصد از ایمیل ها در تلفن های هوشمند باز میشه. پس نمیتونید از این آمار چشم پوشی کنید و باید یه فکری براشون بکنید.
مطمئن بشید که ایمیل شما ریسپاسیو (مناسب برای صفحه نمایش های مختلف) باشه و درست بارگزاری بشه. به این موضوع هم دقت کنید که صفحه نمایش موبایل کوچکتره و ایمیل ها باید با دقت طراحی بشه. هرچن که سرویس های ایمیل مارکتنگ خوب این مسئله رو به راحتی حل کردند.
ایمیل هاتون رو با پاسخگوی خودکار اتوماتیک سازی کنید
به بخش پنجم مقاله رسیدید و تا اینجا راه طولانی رو طی کردید، بابت این موضوع بهتون تبریک میگم.
اگه از اول مقاله مطالعه کردید و به اینجا رسیدید، حتما یاد گرفتید چطور لیست ایمیل خودتون رو حرفه ای افزایش بدید، همچنین ایمیل هاتون رو تقسیم بندی کردید تا ایمیل های مرتبط با مخاطب ارسال کنید، همچنین یاد گرفتید چطور ایمیل های جذاب و تآثیرگذار ارسال کنید و نرخ باز شدن ایمیل هاتون رو افزایش بدید. حالا آماده اید تا فرآیند ارسال ایمیل رو خودکار کنید و کمپین هاتون رو به ماشین پولسازی تبدیل کنید.
مطمئنم ایمیل های اتوماتیک سریالی قدرتمندترین ابزار بازاریابی آنلاین برای فروش هستند. به شما کمک می کنند تا لیست ایمیل خودتون رو درگیر کنید، روابط خودتون رو با کاربر حفظ کنید و مشتری ها رو به خریدار تبدیل کنید.
قسمت جذابش جایی هست که یک بار اونها رو می سازید و بعدش کار تمومه و میتونید روی بخش های مهم تر کسب و کار خودتون تمرکز کنید.
حالا، پاسخگوی خودکار چیه؟
پاسخ خودکار ادامه ایمیلی است که به طور اتوماتیک برای بخشی از لیست ما ارسال می شود و هدف مشخصی را دنبال می کند. عضویت در یک لیست، رها کردن لیست ایمیل، دانلود یک PDF یا هر چیزی، یا خردی محصول مواردی از این قبیل هستند.
محتوای پاسخ خودکار از قبل طراحی و ایجاد و تنظیم می شود، تا در زمان مناسب با کمک پلتفرم ایمیل مارکتینگ شما ارسال شود.
بنابراین، چطور تآثیرگذارترین ایمیل های خودکار رو به صورت سریالی درست کنیم؟ 4 مرحله ساده زیر رو دنبال کنید:
مرحله 1: یک هدف برای ایمیل های اتوماتیک خود معین کنید
شما می تونید اهداف مختلفی از پاسخ های خودکار خودتون داشته باشید، اما در اینجا 4 هدف اصلی رو بیان کردیم. قبل از ساخت مجموعه ای از پاسخ های خودکار، یک یا چند مورد زیر رو انتخاب کنید:
- برای مشترکین جدید “خوش آمد گویی” ارسال کنید. این ایمیلی هست که بلافاصله بعد از عضویت کاربر بهش ارسال می کنید. این میتونه شامل لینک به آموزش یا هر چیزی که قول دادید، تشکر از ثبت نام، یا شاید دعوت به مشاهده پر بازدید ترین مقالات شما باشه. برای همه لیست های ایمیل خود یک پاسخ خوشآمدگویی داشته باشید، این یک فرصت عالی برای “دلربایی” از مشترکین جدید و تبدیل اونها به طرفداران وفادار خواهد بود.
- یک مینی دوره رایگان به عنوان آهنربا. همچنین میتونید از پاسخ خودکار به عنوان یک آهنربا برای جذب مشترکین جدید به لیست ایمیل خود استفاده کنید. این کار معمولا به صورت یک “مینی دوره” رایگان انجام می شود، که این رو میده که در روزهای آینده به طور منظم درس یا هر چیزی رو به کاربر ارسال کنه. طبیعتا این نوع آهنربا دارای ارزش خیلی زیادیه و میزان افزایش مشترکین رو بسیار زیاد می کنه.
- فروش خودکار انجام دهید. ایجاد یک قیف فروش از طریق ایمیل های خودکار یک استراتژی خیلی حرفه ای است که توسط بازاریابان محتوایی صورت می گیرد ولی می تواند برای شرکت های نرم افزاری، تجارت الکترونیک و سایت های خدماتی هم مفید باشد. برای مثال میتونه یک سری فیلم آموزشی، یک فیلم معرفی محصول و پیگیری برای فروش محصولات محتوا محور باشه. میتونه یک سری فیلم های آموزشی رایگان باشه و در انتها پیشنهاد یک دوره جامع یا وبینار زنده باشه. برای یک فروشگاه هم ارسال محصولاتی که کاربر اونها رو دیده یا علاقه مند به اونهاست میتونه جذاب باشه.
- استفاده از up-sells / cross-sells. حتی وقتی خرید دارید و مشتری شما مکرر خرید می کنه، باز هم ایمیل های خودکار میتونه مفید باشه. با توجه به نوع محصولتون می تونید محصولات مرتبط با آپ سل و کراس سل رو ارائه بدید. برای مثال، اگه کسی دوربین دیجیتال خریداری کرد، میتونید قبل از اتمام سفارش، یک لنز، سه پایه، رم و سایر لوازم جانبی رو پیشنهاد بدید. یا اگر کالایی می فروشید که مشتری شما بارها از آن استفاده می کند (مانند مواد غذایی یا لوازم یک بار مصرف مثل دستمال کاغذی)، می توانید به طور خودکار کالای جدید را برای آنها ارسال و پیشنهاد دهید. البته زمانی که بدانید مشتری شما به آن کالا عکس العمل مناسبی نشان می دهد.
مرحله 2: برای ایمیل های اتوماتیک برنامه ریزی کنید
در این مرحله، یک طرح کلی برای ایمیل های خود طراحی کنید. البته اول باید بدانید که مدت زمان ارسال شما چقدر خواهد بود. یعنی چند ایمیل؟ چند روز؟
قانون مشخصی برای تعدا ایمیل ها وجود ندارد. ولی دنباله ایمیل های شما باید به اندازه ای باشد که به شما در رسیدن به هدف کمک کند، نه خیلی طولانی و نه خیلی کوتاه. بنابراین طول آن باید بر اساس هدف، بخش بندی شما، ویژگی های مخاطب و …. تعیین شود.
در مرحله بعد باید بفهمیم که فاصله ارسال ایمیل ها از هم چقدر باید باشه.
شما میتونید هر دو روز یک ایمیل آموزشی ارسال کنید و یا وقتی فروش ویژه دارید روزانه تا سه یا چهار ایمیل هم ارسال کنید. به شرطی که خیلی طولانی نشه. این دقیقا وابسته به هدف شماست (که در مرحله اول مشخص کردید).
شما باید تعادل مناسبی بین ایمیل های مفید و آموزشی و تبلیغاتی داشته باشید.
…
تعداد ایمیل ها خیلی اهمیتی نداره البته تا زمانی که همش تبلیغاتی و برای فروش نباشه. پس سعی کنید ایمیل های با ارزش ارسال کنید تا مخاطب رو از دست ندید.
باید بگم قانون 20/80 اینجاهم کاربرد داره. یعنی اینکه فقط 20% ایمیل های تبلیغاتی ارسال کنید و 80% از ایمیل های آموزشی و با ارزش استفاده کنید.
در مرحله بعدی، صفر تا صد طرح سلسله ایمیل های خودتون رو بنویسید. باید مشخص کنید که هر ایمیل چه موضوعی رو پوشش میده و چه کال تو اکشنی (دعوت به اقدامی) خواهد داشت. دعوت به اقدام شما می تونه کلیک رو لینک، انتشار پست شما در شبکه های اجتماعی، پاسخ به ایمیل، پر کردن فرم یا خرید یک محصول باشه.
در ادامه بریم باهم یک مثال از سلسله ایمیل های متوالی درباره رونمایی از محصول داشته باشیم:
ایمیل اول: معرفی و تشکر بابت اشتراک در ایمیل.
ایمیل دوم: اهمیت موضوع را توضیح دهید. این مورد به تقاضای محصول کمک زیادی می کند.
ایمیل سوم: برای حل یک مسئله یا رسیدن به یک هدف راه حلی ارائه دهید. این کار باعث ایجاد اعتبار و اعتماد می شود. چون به مخاطب کمک کرده اید.
ایمیل چهارم: کمی بیشتر درباره مسئله قبل توضیح دهید. و درباره محصولی که چند روز دیگر روانه بازار می شود اطلاع دهید.
ایمیل پنجم: محصول خود را در سایت قرار دهید. به اعضای لیست خود بگویید که محصول شما آماده است و تا چند روز دیگر قابل خرید خواهد بود. سپس سبد خرید خود را ببندید و محصول را در انتظار خرید بگذارید.
…
ایمیل ششم: محصول را به مشترکین خود یادآوری کنید. بگویید که تا الان چقدر خریداری کرده اند، نظر خریداران چیست و چه تعداد دیگر باقی مانده.
ایمیل هفتم: اولین ایمیل یک روز قبل از بسته شدن. به مشترکین خود بگویید که فقط 24 ساعت باقی مانده و پس از آن محصول در دسترس نخواهد بود. همچنین درباره مزایای محصول خود به آنها یادآوری کنید.
ایمیل هشتم: دومین ایمیل آخرین روز قبل از بسته شدن. تاکید بیشتر به اتمام محصول و اینکه پس از چند ساعت محصول دیگر در دسترس نخواهد بود.
ایمیل نهم: دو ساعت قبل از بسته شدن باید تاکید بیشتری به تغییراتی که این محصول در زندگی مردم ایجاد میکند تمرکز و اشاره کنید. چقدر به مشکلات آنها کمک می کند؟ چقدر اهداف آنها برآورده می شود؟
ایمیل دهم: خرید بسته می شود. ایمیل به کاربران و اطلاع رسانی درباره بسته شدن محصول. آمار مربوط به تعداد افرادی که محصول را خریداری کرده اند. تشکر بابت اعتماد و حمایت هایشان.
مرحله 3: ایمیل های خودکار با نرخ تبدیل بالا بنویسید
نوشتن ایمیل های خوب برای سری خودکار شاید سخت ترین قسمت کار باشد. حتی شاید لازم باشد آن را به یک نویسنده حرفه ای واگذار کنید.
با این حال، اگر قصد دارید خودتان این کار را انجام دهید. باید نکاتی را در ذهن داشته باشید که در ادامه به آنها اشاره می کنم:
- تمرکز روی خواننده. همیشه باید ایمیل های خود را طوری بنویسید که روی نیازهای مشترکین تمرکز داشته باشد و سلیقه شخصی شما نباشد. راه حل هایی به آنها ارائه دهید و بدون برنامه ریزی درباره محصولات خود و مزایای آنها صحبت نکنید. از خودتان بپرسید بزرگترین گره مشکلات کاربرانتان کجاست؟ و چگونه می توانید برای باز کردن گره به آنها کمک کنید؟
- شخصی سازی کنید. این کار ایمیل های شما را برای آنها بسیار ارزشمند می کند. البته منظور من از شخصی سازی فقط قرار دادن نام آن فرد نیست بلکه باید محتوای مناسب با نیاز مخاطب را فراهم کنید. برای مثال، برای دارنده یک فروشگاه اینترنتی عنوان “برای فروشگاه اینترنتی خود بک لینک ایجاد کنید” خیلی جذاب تر از عنوان کلی “چگونگی ساخت بک لینک” است.
- تیترهای جذاب انتخاب کنید. دیوید اگیلوی جایی گفته بود که 80درصد درآمد شما باید صرف نوشتن تیتر مناسب شود. اگر توجه شما به عنوان جلب نشود، آن را باز نمی کنید. بنابراین بیشتر وقت خود را صرف فکر و نوشتن عنوان مناسب برای موضوع کنید. یک موضوع عالی می تواند کنجکاوی را درباره محتوای ایمیل برانگیزد. شاید این هم یک نوع شخصی سازی باشد.
مرحله 4: بهبود مستمر
با اینکه ایمیل ها به صورت اتوماتیک ارسال می شود، اما اینطور هم نیست که سری ایمیل های خود را طراحی کنید و دیگر به طور کامل آنها را رها کنید. برای رسیدن به بهترین نتیجه عملکرد ایمیل های خود را هر از گاهی کنترل کنید و جاهایی که نیاز به بهبود دارند شناسایی کنید. سپس به کمک A/B تست تغییرات خود را آزمایش کنید و روی ایمیل ها اجرا کنید.
در هنگام تجزیه و تحلیل به این سه مورد دقت بیشتری کنید:
- نرخ باز شدن
- نرخ کلیک
- میزان لغو اشتراک
جمع بندی ایمیل مارکتینگ به زبان ساده
امیدوارم این مقاله به شما برای ایجاد یک کمپین بازاریابی ایمیل موثر کمک کرده باشد.
در این مقاله موارد زیر رو باهم بررسی کردیم:
- اهمیت ایمیل مارکتینگ
- نحوه شروع ایمیل مارکتینگ
- افزایش لیست ایمیل
- انتخاب بهترین سرویس ایمیل مارکتینگ
- بخش بندی لیست ایمیل
- افزایش نرخ باز شدن و کلیک کردن
- اتوماتیک سازی سری ایمیل ها
ممنون بابت همراهی شما.